Website terbaik untuk edit gambar secara online percuma




Picnik.com adalah satu site photo editing yang memberi kemudahan kepada anda untuk membuat suntingan terhadap gambar sebelum memaparkannya pada blog. Editing tools yang disediakan juga adalah sangat menarik dan mudah untuk di gunakan. Satu kelebihan yang ada pada site ini ialah, anda tidak perlu untuk mendaftar seperti kebanyakkan site yang lain.

Pelbagai effect disediakan oleh Picnik.com seperti khas seperti Go Pink (menjadikan gambar berwarna anda menjadi merah jambu) dan Focal B&W (memberikan fokus warna pada bahagian yang anda kehendaki, sementara bahagian lainnya pula berwarna hitam dan putih). Pilih Orton-Ish untuk memberikan sentuhan kecantikan kepada gambar anda dan Posterize untuk menjadikan gambar anda seolah-olah dilukis dengan cat air.

Anda juga boleh membuat suntingan gambar supaya menjadi lebih jelas, memotong bahagian gambar yang tidak dikehendaki atau mengecil dan membesarkan gambar. Setelah selesai anda bolehlah save ke hard drive anda.

24 komen:

  1. Thanks for share about it. I will try this soon.
    I like this blog also.

    ReplyDelete
  2. hehe mmg pakai web ni pon

    ReplyDelete
  3. mentor, jum singah blog i. dah ada perkembangan tau.hehehehe. tapi nanti i nk study lg blog u ni

    ReplyDelete
  4. nice sharing..kat sini ada 10 tempatedit image online..sila la tengok klu sudi:-)
    http://www.zuarxpdc.com/2009/12/10-website-edit-image-online.html

    ReplyDelete
  5. Perkongsian maklumat yang bagus...TQ

    ReplyDelete
  6. pixlr.com Sempoi gak...Siap ada tutorial lagi. Memang Enjoy kat sana

    ReplyDelete
  7. nak cuba la pas ni

    ReplyDelete
  8. saya pun ada wat tutorial cmne nak guna picnik..

    hehe

    http://storydarishelly.blogspot.com/2010/11/mudahnya-edit-gambar-dengan-picnikcom.html

    ReplyDelete
  9. ini juga...

    mmg best guna picnik...

    http://storydarishelly.blogspot.com/2010/11/nak-edit-gambar-guna-picnikcom.html

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:52 PM

    Assalamualaikum/Salam sejahtera...

    Saya nak share bagaimana nak bina blok sendiri?
    kalau ada sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar n berkongsi sila email saya di qhalishrayyan@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. best best.
    my feveret :)

    ReplyDelete
  12. bagusla blogni..byak info & panduan.. time kasih..

    ReplyDelete
  13. yup,i salu guna picnik..terbaik!!!!!

    ReplyDelete
  14. bestnya blog ni..byk info..thanks admin

    ReplyDelete
  15. sy pun suka gna picnik utk edit gmbr :)

    ReplyDelete
  16. info yang bagus untuk orang baru macam aku....

    ReplyDelete
  17. bagus untuk yang baru dalam internet

    ReplyDelete
  18. Selalu juga aku guna picnik ni ..senang untuk newbie macam aku

    ReplyDelete
  19. bagus..tp picknik.com ni dah ditutup dan diintegrasikan dengan google plus.

    ReplyDelete
  20. Anonymous12:32 PM

    Salam and hi...saya masih baru dalam bidang edit gambar..pada otai2..sila la ke blog saya n drop comment & advice.

    http://rsdesign82.blogspot.com

    Rafi

    ReplyDelete
  21. Anonymous3:35 PM

    saya baru cdg nk buat blog sendiri.tapi pesal la susah sgt nk create even yg simple2 mcm nk buh gambar...sesapa ada tutorial utk buat blog stat dr ABC utk new beginner mcm saya, tlg gtau eh...@ email saya at noraidarizal@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Great sharing try to work on that website to see some good results in my photo editing work.

    ReplyDelete
  23. haha sampai juga aku di blog malaysia..salam blogger dari indonesia kunjungi juga ya blog saya blogzuhri.com

    ReplyDelete