Semakan E-Penyata Gaji Online (e-Gaji), Pendaftaran dan semakan online BR1M, PR1MA, MYHOME, MYLESEN, PLKN, RMR1M, KDR1M, SPM, STPM, UPU ONLINE.

Website terbaik untuk edit gambar secara online percuma


Picnik.com adalah satu site photo editing yang memberi kemudahan kepada anda untuk membuat suntingan terhadap gambar sebelum memaparkannya pada blog. Editing tools yang disediakan juga adalah sangat menarik dan mudah untuk di gunakan. Satu kelebihan yang ada pada site ini ialah, anda tidak perlu untuk mendaftar seperti kebanyakkan site yang lain.

Pelbagai effect disediakan oleh Picnik.com seperti khas seperti Go Pink (menjadikan gambar berwarna anda menjadi merah jambu) dan Focal B&W (memberikan fokus warna pada bahagian yang anda kehendaki, sementara bahagian lainnya pula berwarna hitam dan putih). Pilih Orton-Ish untuk memberikan sentuhan kecantikan kepada gambar anda dan Posterize untuk menjadikan gambar anda seolah-olah dilukis dengan cat air.

Anda juga boleh membuat suntingan gambar supaya menjadi lebih jelas, memotong bahagian gambar yang tidak dikehendaki atau mengecil dan membesarkan gambar. Setelah selesai anda bolehlah save ke hard drive anda.
Website terbaik untuk edit gambar secara online percuma

Thanks for share about it. I will try this soon.
I like this blog also.

hehe mmg pakai web ni pon

mentor, jum singah blog i. dah ada perkembangan tau.hehehehe. tapi nanti i nk study lg blog u ni

nice sharing..kat sini ada 10 tempatedit image online..sila la tengok klu sudi:-)
http://www.zuarxpdc.com/2009/12/10-website-edit-image-online.html

Perkongsian maklumat yang bagus...TQ

pixlr.com Sempoi gak...Siap ada tutorial lagi. Memang Enjoy kat sana

nak cuba la pas ni

saya pun ada wat tutorial cmne nak guna picnik..

hehe

http://storydarishelly.blogspot.com/2010/11/mudahnya-edit-gambar-dengan-picnikcom.html

ini juga...

mmg best guna picnik...

http://storydarishelly.blogspot.com/2010/11/nak-edit-gambar-guna-picnikcom.html

Anonymous
delete

Assalamualaikum/Salam sejahtera...

Saya nak share bagaimana nak bina blok sendiri?
kalau ada sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar n berkongsi sila email saya di qhalishrayyan@yahoo.com

best best.
my feveret :)

bagusla blogni..byak info & panduan.. time kasih..

yup,i salu guna picnik..terbaik!!!!!

bestnya blog ni..byk info..thanks admin

sy pun suka gna picnik utk edit gmbr :)

info yang bagus untuk orang baru macam aku....

bagus untuk yang baru dalam internet

Selalu juga aku guna picnik ni ..senang untuk newbie macam aku

bagus..tp picknik.com ni dah ditutup dan diintegrasikan dengan google plus.

Anonymous
delete

Salam and hi...saya masih baru dalam bidang edit gambar..pada otai2..sila la ke blog saya n drop comment & advice.

http://rsdesign82.blogspot.com

Rafi

Anonymous
delete

saya baru cdg nk buat blog sendiri.tapi pesal la susah sgt nk create even yg simple2 mcm nk buh gambar...sesapa ada tutorial utk buat blog stat dr ABC utk new beginner mcm saya, tlg gtau eh...@ email saya at noraidarizal@yahoo.com

Great sharing try to work on that website to see some good results in my photo editing work.

haha sampai juga aku di blog malaysia..salam blogger dari indonesia kunjungi juga ya blog saya blogzuhri.com